2.10 release notes

2019-05-17

Release 2.10 wordt geleverd met een eigen privacybeleid, introduceert een reeksoverzicht op cursuspagina's en laat lesgevers toe om bestaande cursussen te kopiëren.

Privacy en persoonsgegevens

Dodona gaat heel zorgvuldig om met persoonsgegevens en waakt over jouw privacy. In ons gegevensbeleid vertellen we op een eenvoudige manier welke gegevens we bijhouden en waarom we dat doen. In onze privacyverklaring staat dezelfde informatie ook op een juridisch bindende manier beschreven. Je vindt een verwijzing naar beide documenten onderaan elke pagina van Dodona. Op die manier mag je er zeker van zijn: alles gebeurt transparant, vlot en veilig.

Reeksnavigatiemenu

Het leerpad van een cursus bestaat uit meerdere oefeningenreeksen. Er werd een menu toegevoegd in de rechtermarge van de cursuspagina om sneller naar een specifieke reeks te kunnen navigeren. Dit navigatiemenu bevat een overzicht van alle reeksen in de cursus.

Reeksnavigatiemenu op een cursuspagina.

Cursussen kopiëren

Als lesgevers een nieuwe cursus aanmaken, dan hebben ze nu ook de optie om daarin het leerpad van een bestaande broncursus te kopiëren. Ze kunnen elke cursus waarvoor ze toegang hebben als broncursus gebruiken, dus niet enkel hun eigen cursussen. Wie een cursus aanmaakt wordt automatisch cursusbeheerder van de nieuwe cursus, maar bij het kopiëren kunnen bijkomend ook de cursusbeheerders van de broncursus overgenomen worden. Na het kopiëren kunnen het leerpad en de cursusbeheerders van de nieuwe cursus onafhankelijk van de broncursus aangepast worden.

Bij het aanmaken van een nieuwe cursus kies je nu als eerste stap om een cursus vanaf nul op te bouwen of om te starten met het leerpad (en eventueel de cursusbeheerders) van een bestaande cursus.

Het kopiëren kan gestart worden via de knop CURSUS AANMAKEN op het cursusoverzicht of via het hoofdmenu op de pagina van een broncursus. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om nieuwe cursussen vanaf nul op te bouwen.

Volledige lijst van veranderingen

• navigatiemenu voor reeksen toevoegen aan cursuspagina
  • beschrijvende tekst toevoegen aan sectie met API tokens op pagina om gebruikersprofiel te bewerken
  • zoekbalk duidelijker weergeven in cursusoverzicht